Home > Over ons > Vereniging Buurtraad Steenvoorde

De Vereniging Buurtraad Steenvoorde (VBS) is een vereniging van wijkbewoners. De vereniging verzorgt activiteiten voor wijkbewoners en omvat een aantal bewonersorganisaties. Wijkgebouw Stervoorde is de thuisbasis van de VBS: de activiteiten vinden hier plaats, het secretariaat van de VBS is er gevestigd, en bewonersorganisaties kunnen er vergaderen. De VBS bestaat uit alleen vrijwilligers.

Het ‘gebied’ van de VBS beslaat de wijken Steenvoorde Noord, Steenvoorde Zuid, de Strijp, de Muziekbuurt en Hoekpolder. Deze wijken hebben ieder hun eigen bewonersorganisatie. De bewonersorganisaties zetten zich in om de leefbaarheid in de wijk te waarborgen en waar nodig te verbeteren. Zij komen op voor wijkbelangen.

De VBS ontvangt een subsidie van de Gemeente Rijswijk die is gebaseerd op het aantal inwoners in het gebied. Met de subsidie van de Gemeente van circa € 1,- per bewoner voor de Samenlevingsopbouw en communicatie en € 1,- per bewoner voor het bevorderen van Sociaal Culturele activiteiten moet de VBS een invulling geven aan het gemeentelijke beleid. De eerstgenoemde subsidie wordt naar ratio doorgesluisd naar de bewonersorganisaties.

De VBS werkt samen met de Gemeente Rijswijk, de SWR en talloze andere organisaties. De VBS is opgericht op 24 februari 1974.

U bent van harte welkom als vrijwilliger in onze organisaties. Het werk als vrijwilliger is gezellig en boeiend en u blijft op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt en gaat gebeuren.
Stuur een berichtje naar:
vbs-secretariaat@v-b-s.nl